تحقیق اثربخشی و انگیزش معلمین در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان

تحقیق اثربخشی و انگیزش معلمین در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان تحقیق اثربخشی و انگیزش معلمین در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 196 KB

تعداد صفحات : 23

بازدیدها : 367

برچسبها : انگیزش معلمین پیشرفت تحصیلی دانش آموزان

مبلغ : 6000 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق بررسی میزان اثربخشی و انگیزش معلمین راهنما در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان مدارس ابتدایی و راهنمایی شهرستان اردبیل

معرفی تحقیق بررسی میزان اثربخشی و انگیزش معلمین راهنما در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان مدارس ابتدایی و راهنمایی شهرستان اردبیل

بخشهایی از متن تحقیق

در دهه های اخیر به این مطلب تأکید شده است که آموزش و پرورش زیربنای توسعه اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی هر جامعه است. بررسی عوامل مؤثر در پیشرفت و ترقی جوامع نشان می دهد که همه این کشورها آموزش و پرورش توانمند و کارآمدی داشته اند. نگاهی به تاریخ ملل نیز بیان کننده این واقعیت است که دوران شکوفایی و درخشیدن آنها با رشد و پویایی نظام های آموزش و پرورش آنان مقارن بوده است. از سوی دیگر امروزه تعلیم و تربیت آدمی را از دشوارترین، ظریف ترین و پرثمرترین کارهای انسان می دانند آن را کاری پرارج و وقت گیر توصیف می کنند که ثمره و نتایج قطعی و نهایی آن دیر به بار می آید در این میان معلمان برترین نقش را به عهده دارند و نقطه آغاز هر تحول و آموزش و پرورشی به شمار می روند. ...

آنچه از تحقیقات روشن می گردد این است که معلمان با انگیزه دارای ویژگیهای همچون عشق ورزیدن به شغل معلمی ارتباط صمیمانه داشتن با اولیاء دانش آموزان، نظم و ترتیب داشتن در کارها، کوشش در فزونسازی معلومات حرفه ای و درجه تخصصی، کوشش در شناختن استعدادها و علایق هر دانش آموزا، نشان دادن تواناییها و استعدادهای فردی و احترام به ضوابطی که جایگاه معلم و دستگاه های تعلیم و تریت را در جامعه والا می نماید را دارند.

بررسی عوامل انگیزش به زبان ساده، پی بردن به این مطلب است که چرا مردم هر یک از کارها را به گونه ای ویژه به انجام می رساند و اصولا چه چیز سبب فعالیت آنان می شود.

تعلیم و تربیت مقامها و مسئولان اجرایی و سیاست گذاران آموزشی بسیار قابل توجه و با اهمیت است جستجو در مسأله انگیزش، پاسخ چراهای رفتاری آدمی است. چرا انسان در سازمان کار می کند؟ چرا بعضی افراد بسیار فعال و برخی کم کارند؟ علت علاقه به شغل و بی علاقگی به کار چیست؟ این سؤالات و بسیاری دیگر همه با موضوع انگیرش در ارتباط اند و پاسخ آنها در انگیزش و انگیزه های کارکنان خلاصه می شود. شاکتر و دیگران کشف کرده اند که دگرگونی در حالت عاطی و نگرشی کارکنان بر عملکرد آنان تأثیر ندارد، به شرط اینکه عملکرد لازم ماهیتی قالبی داشته و از توجه یا تفکر بی نیاز باشد. هر چند برخی از شغلها همانند (معلمی) به تفکر و توجه کامل نیاز دارد. این یافته ها در یک مطالعه آزمایشگاهی توسط لاتانه واروود تکرار شده است به طور کلی انگیزش را می توان حالتی در افراد دانست که آنان را به انجام رفتار و عمل خاصی متمایل می سازد. که این خود نیز موجب احساس مسئولیت، درک عمیق از شغل و از خود گذشتگی می شود. قره آغاجی در پژوهشی عنوان می دارد که به دنبال کاهش انگیزش معلمان، عملکرد تحصیلی دانش آموزان کاهش می یابد، که این متأثر از پایین بودن حقوق معلمان و موقعیت اجتماعی معلمان است. حافظ باطنی نقش حقوق متناسب و استفاده از نظریات معلمین در زمینه تصمیمات و سیاستهای آموزشی را یکی از عوامل مهم افزایش علاقه مندی معلمان به شغل خود و افزایش کیفیت یادگیری دانش آموزان اعلام داشتند. یحیوی عنوان می دارد که دانش آموزان علت شکست خود را در امر آموزشی ناشی از معلمان کم تجربه و بی انگیزه اعلام داشتند و دهها پژوهش دیگر ارتباط بین انگیزه معلمان با عملکرد دانش آموزان را مورد تأیید قرار داده است، حال سوال این است که عوامل ایجاد کننده انگیزه معلمان چیست؟ از آنجایی که در کشورمان تاکنون تحقیقی در این زمینه صورت نگرفته و این پژوهش در نوع خود بدیع می باشد لذا با توجه به اینکه بررسی های مختلف نشان می دهد که فردی که نسبت به شغل خود انگیزه کافی را ندارد و از آن احساس رضایت نمی کند، همواره تا آخرین روزهای زندگی شغلی خود، هم خود رنج می برد و هم دیگران. به ویژه اگر معلم باشد موجب نابسامانیهای رفتاری، عاطفی و آموزشی دانش آموزان می شود جهت افزایش کیفیت امر آموزش مورد مطالعه قرار دهیم. ما در این تحقیق به دنبال بررسی عناصر انگیزه های شغلی معلمان می باشیم تا از این طریق بتوانیم از نتایج آن در جهت بهبود وضعیت آموزشی و افزایش کیفیت آن استفاده نماییم.

میزان اثربخشی و انگیزش معلمین راهنما در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان

سوالات تحقیق:

1- آیا بین ویژگی های شخصی معلمان (همچون: جنسیت، سابقه آموزشی، تحصیلات و ...) با ایجاد و افزایش انگیزه معلمان به منظور پیشرفت تحصیلی رابطه وجود دارد؟

2- آیا بین عوامل مادی و اجتماعی شغل معلمی (همچون: پاداشهای مادی و امکانات رفاهی، اهمیت قائل شدن برای معلم و...) با ایجاد و افزایش انگیزه معلمان به منظور پیشرفت تحصیلی رابطه وجود دارد؟

3- آیا بین جنبه انتظاری و مطلوبیت شغل معلمی (همچون: داشتن آزادی عمل و استقلا در کار، داشتن احساس رضایت از شغل، احساس هویت از شغل و ...) با ایجاد و افزایش انگیزه معلمان به منظور پیشرفت تحصیلی رابطه وجود دارد؟

4- آیا بین جنبه مدیریتی و روابط انسانی شغل معلمی (همچون: وجود مدیران کارآمد، ارتباط کافی و صمیمانه با همکاران، حرمت و احترام بین همکاران و...) با ایجاد و افزایش انگیزه معلمان به منظور پیشرفت تحصیلی رابطه وجود دارد؟

5- آیا بین توسعه، تحرک و تعالی شغل معلمی (همچون: امکان تحرک و تحول در شغل، کسب اطلاعات تازه شغلی، ادامه تحصیلی و ...) با ایجاد و افزایش انگیزه معلمان به منظور پیشرفت تحصیلی رابطه وجود دارد؟

6- اولویت و سهم هر یک از عوامل چهارگانه (مادی و اجتماعی شغل، انتظاری و مطلوبیت شغل، مدیریت و روابط انسانی شغل و توسعه، تحرک و تعالی شغل) در ایجاد و افزایش انگیزه معلمان به منظور پیشرفت تحصیلی با توجه به متغیرهای مختلف (همچون: جنسیت، دوره خدمت، مدرک تحصیلی و غیره) چگونه است؟

عناوین مطالب تحقیق:

مقدمه

اهمیت و ضرورت تحقیق

سوالات تحقیق

فرضیات تحقیق

پیشینه تحقیق

تعریف جمعیت و نمونه آماری

چگونگی تهیه ابزار تحقیق

روش اجرای پژوهش

روش تحلیل اطلاعات

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید