مقاله انواع شایعه

مقاله انواع شایعه مقاله انواع شایعه

دسته : علوم اجتماعی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 27 KB

تعداد صفحات : 24

بازدیدها : 377

برچسبها : شایعه انواع شایعه

مبلغ : 2000 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله تحقیقاتی بررسی شایعه و انواع آن، همانندسازی و مقابله با شایعه

معرفی و بخشهایی از متن مقاله انواع شایعه

شایعه پدیده ای است که بر اساس شنیده ها در زمینه قبلی افکار عمومی شکل می گیرد و ممکن است از یک خبر ناشی شود و یا بر پایه هیاهو بی اساس به وجود آید. شایعه از طبیعی ترین پدیده های روانی - اجتماعی و یکی از رایجترین شیوه های کنش متقابل است با ابعادی گسترده که جنبه های آن به ویژه در زمانهای بحرانی مثل زمان جنگ، قحطی و رویدادهای طبیعی، حالتی به مراتب حادتر به خود می گیرد. و کلاً بیشتر در وضعیتهای بی هنجاری در جامعه روی می دهد.

تعریف شایعه

شایعه پیامی است که در میان مردم رواج می یابد؛ اما واقعیتها آن را تایید نمی کند. وقتی افراد بسیاری مشتاق خبرگیری از چیزی باشند؛ ولی قادر به کسب اطلاعات درستی نباشند، پذیرای شایعات می شوند. شایعات اگر تعصبات افراد را تائید کند و یا نفرتهایشان را توجیه نماید. بهتر و بیشتر می تواند گسترش یابد.

در واقع، شایعه پیامی است که به طرز غیر رسمی (معمولاً دهان به دهان) منتقل می شود و به موضوعی مربوط می شود که در تحقیق درباره درست بودن یا نادرست بودن آن مشکل است. شایعه معمولاً شامل اطلاعاتی می شود که برای مردم اهمیت دارد. البته ممکن است بخشی از شایعه حقیقت داشته باشد. هر چند می توان گفت که این حکم همواره صادق نیست.

شایعه در چه موقعیتهایی رواج می یابد؟

شایعه در موقعیتهایی رواج می یابد که مردم مشتاق خبر باشند ولی نتوانند آن را از منابع موثق دریافت کنند. هر گاه انسانها علاقمند خبرگیری درباره موضوعی باشند، به هر نوع اطلاعاتی در این باره متوسل می شوند و سپس آن اطلاعات را در میان خود پراکنده می سازند.

هنگامی که واقعیتهای اجتماعی به نوعی برای مردم در ابهام و پوشیدگی باقی بماند و رسانه های گروهی نیز سعی در روشن کردن این واقعیتها نداشته باشند، زمینه مناسبی برای رواج شایعه به وجود می آید.

در رواج شایعه دو عامل دخالت دارد :

1 - اهمیت 2 - ابهام

1 - اهمیت : علاقه مردم به موضوع و اهمیت داشتن شایعه هم برای گوینده و هم برای شنونده.

2 - ابهام : میزان ابهام موضوع، یعنی وجود دو یا چند تعبیر از یک موضوع. این ابهام می تواند با نبود اخبار دقیق یا به وسیله برخی تشنجات عاطفی، که فرد را مجبور می کند که نتواند یا نخواهد واقعیتهایی را که در اخبار مطرح شده بپذیرد القاء شود.

همانند سازی

تشبیه یا تغییر شکل معنا و ترتیب اجزاء در جهت نگرشهای افراد گروه می باشد وقتی علت برخی جزئیات و برجسته کردن بعضی دیگر و سایر تحریفات در شایعه را جستجو می کنیم علت را در همانند سازی می بینیم که مستقیماً در ارتباط با نیروهای پرقدرت جاذبه داری است که منبعث از زمینه های عقلانی و عاطفی موجود در ذهن شنونده اند و بر شایعه فشار وارد می آورند.

به عبارت دیگر همانند سازی فرآیندی است که طی آن تخصص مطابق تمایلات عاطفی و فرهنگی خود به تحریف یک شایعه می پردازند که این همانند سازی میتواند در زمینه های گوناگون از جمله همانند سازی، توقعات، عادات، علاقه به لباس، تبعیض و... باشد در واقع ناقلان شایعه بر اساس منافع خویش موضوع شایعه را مفهوم و متناهی می کنند.

عناوین مطالب مقاله

شایعه

تعریف شایعه

شایعه در چه موقعیتهایی رواج می یابد؟

قانون اصلی شایعه

عللی که مانع رواج شایعه می شود

انگیزه ها در پخش و انتشار شایعه

فرآیند شکل گیری شایعه

(روش آزمایشگاهی)

کاهش یا سطیح

برجسته سازی (برجستگی) یا تشدید sharpening

همانند سازی

همانند سازی با زمینه اصلی

همانند سازی به وسیله تلخیص

همانند سازی با توقعات

همانند سازی با عادات زبان شناسی

همانند سازی ناشی از انگیزه های قویتر

همانند سازی با علاقه به لباس (در زنان)

همانند سازی با علاقه شغلی

همانند سازی با تبعیض و تعصب

مشتریان شایعه

انواع شایعه

طبقه بندی شایعه ها بر اساس معیار انگیزشی

چگونه می توان با شایعه مقابله کرد

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید