دسته : -مبانی و پیشینه نظری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 48 KB
تعداد صفحات : 30
بازدیدها : 516
برچسبها : مبانی نظری پیشینه پایان نامه عدالت سازمانی
مبلغ : 15000 تومان
خرید این فایلمعرفی مبانی نظری و پیشینه پژوهش عدالت سازمانی (فصل دوم پایان نامه) در 30 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت WORD
با منبع نویسی درون متنی و منابع پایانی انگلیسی و فارسی به شیوه APA با رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
بخشهایی از متن مبانی نظری
اولین تعاریف درباره عدالت به سقراط، افلاطون و ارسطو منسوب است. یکی از مهمترین پرسشهای سقراط در مورد سرشت عدالت بود. بعد از سقراط، شاگردش افلاطون در کتاب جمهوری -مهمترین اثر خود- بحثی را عدالت نامید که نخستین و قدیمی ترین بحث تفصیلی درباره عدالت در فلسفه سیاسی قدیم است. افلاطون در کتاب جمهوریت در پی این پرسش بود که چرا مرد با فضیلتی مانند سقراط حکیم در جامعه آن روز یونان محکوم به مرگ شد، انگیزه او تحلیل و تبیین عدالت در جامعه آتن بود و اینکه مفهوم عدالت چیست. به نظر افلاطون عدالت وقتی حاصل می شود که در دولت هر کسی به کاری که شایسته آن است بپردازد، به همان گونه انسان عادل نیز انسانی است که اجزای سه گانه روح او (غضب، شهوت و عقل) تحت فرمانروایی عقل، هماهنگ باشند. از نظر ارسطو -شاگرد افلاطون- نیز عدالت داشتن رفتاری برابر با افراد برابر است. ارسطو معتقد بود که توده های مردم به این دلیل انقلاب می کنند که با آنان با بی عدالتی رفتار می شود.
از دیدگاه توماس آکویناس عدالت واقعی زمانی است که حاکم به هر کس مطابق شأن و شایستگی او امتیاز بدهد. از دید نظریه لیبرال عدالت به این معنی است که دولت نباید با شهروندان با تبعیض رفتار کند مگر در صورتی که در زمینه ای مورد نظر میان خود آن ها تفاوت هایی وجود داشته باشد. در برداشت لیبرال از عدالت عمده توجه معطوف به توزیع عادلانه قدرت در جامعه است. ...
در ادامه ی مبانی نظری پس از بررسی تعاریف و مفاهیم عدالت، مفهوم لغوی عدالت تشریح شده و ابعاد عدالت سازمانی مورد بررسی قرار می گیرد.
به طور کلی نظریه ها و تحقیقات درباره عدالت سازمانی در قالب سه موج عمده قابل ارزیابی است. موج نخست بر محور عدالت توزیعی، موج دوم بر عدالت رویه ای و موج سوم بر عدالت مراوده ای (تعاملی) مبتنی است. بر اساس شواهد موجود حداقل این سه نوع عدالت از جانب صاحب نظران و محققان پذیرفته شده است. این سه بعد یا جنبه از عدالت در تعامل با یکدیگر، پدید آورنده انصاف کلی ادراک شده نزد افراد در محیط های کاری هستند.
در ادامه ی فایل مبانی نظری به بررسی عدالت توزیعی، عدالت رویه ای و عدالت تعاملی (ارتباطی) پرداخته خواهد شد. پس از آن موضوع مطالعه عدالت در سازمان ها مطرح می شود و عوامل موثر بر درک عدالت بررسی می گردد. نتایج درک عدالت عملکرد کاری مبحث بعدی خواهد بود و به ترتیب موضوعات: رفتار شهروندی سازمانی، رفتار خلاف انتظار و ترک شغل، نظریه های مطرح شده در مورد عدالت سازمانی، واکنش های نگرشی و احساسی نسبت به پیامدهای خاص سازمان و سرپرست تشریح می شود. در نهایت در بخش پیشینه پژوهشی پژوهش های داخلی و پژوهش های خارجی بررسی می شود. پس از 17 صفحه متن، منابع پایان نامه ذکر خواهد شد.
خرید و دانلود آنی فایل