دانلود مقاله برنامه ریزی احتیاجات مواد - MRP

دانلود مقاله برنامه ریزی احتیاجات مواد - MRP دانلود مقاله برنامه ریزی احتیاجات مواد - MRP

دسته : -پژوهش

فرمت فایل : word

حجم فایل : 38 KB

تعداد صفحات : 28

بازدیدها : 336

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 2000 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله برنامه ریزی احتیاجات مواد MRP

دانلود مقاله برنامه ریزی احتیاجات مواد - MRP

MRP دراوایل دهه 1960 به عنوان یك رویكرد كامپیوتری به برنامه ریزی تدارك و تولید مواد در آمریكا شكل گرفته و كتاب راهنمای كامل آن در سال 1975 توط ارلیكی منتشر گردید.
بدون شك تنكیك MRP پیش از جنگ جهانی دوم نیز به صورت دستی و به شكلی تلفیقی در بخش های مختلف اروپا بكار گرفته می شد. با این حال، آنچه كه ارلیكی دریافت، این بود كه كامپیوتر امكان بكارگیری كلیه جزئیات تكنیك MRP را فراهم ساخته و این امر تكنیك مزبور را در مدیریت موجودی‌های در جریان تولید بسیار اثر بخش می سازد.
طرح اولیه فوق برای بكارگیری كامپیوتری MRP، بر مبنای یك پردازشگر لیست مواد (BOMP) ایجاد گردیده بود. این پردازشگر، برنامه تولیدی اقلام والد را به برنامه تولید یا خرید اقلام جزء تبدیل می نمود. این امر با بسط دادن یا باصطلاح انفجار نیازمندی های محصول بالاترین سطح در طول لیست مواد (BOM)، به منظور تعیین تقاضای قطعات انجام می گرفت. سپس تقاضای ناخالص پیش بینی شده، با موجودی های در دست و سفارشات در طول افق زمانی برنامه ریزی و در هر سطح از BOM مقایسه می گردید. این سیستمها روی كامپیوترهای بزرگ(مین فریم) پیاده شده و در بخش های متمركز بر برنامه ریزی مواد در شركت های بزرگ اجرا می گردیدند.
با گذر زمان، نصب این سیستم ها در شركت های مختلف گسترش یافت و به منظور افزایش دامنه عملكرد این سیستم های نرم افزاری، توابع عملیاتی متعددی به آنها اضافه گردید. از جمله توسعه های صورت گرفته بر روی سیستم اولیه می‌توان به سر برنامه تولید(MPS)، كنترل فعالیت تولید (PAC)، برنامه ریزی سرانگشتی ظرفیت (RCCP)، برنامه ریزی احتیاجات (نیازمندی های) ظرفیت (CRP)، و خرید اشاره نمود.
تركیب مدول های برنامه ریزی(یعنی CRP,MRP,MPS) و مدول های اجرایی (یعنی PAC و خرید) و نیز ایجاد شرایطی كه سیكل برنامه ریزی بتواند از سیكل اجرایی بازخوردهای لازم را دریافت نماید، منجر به نوع كامل تری از MRP گردید كه به آن MRP حلقه بسته گویند. با اضافه كردن مدول های مالی خاصی به MRP حلقه بسته و همچنین توسعه سربرنامه تولید به منظور پذیرش وظایف كامل تری به عنوان یك برنامه اصلی یا مرجع و بالاخره امكان پشتیبانی برنامه ریزی بازرگانی از لحاظ جنبه های مالی آن، سیستم كاملی حاصل می‌شود كه در واقع رویكردی یكپارچه را برای مدیرتی منابع تولیدی ارائه می دهد. این MRP توسعه یافته، برنامه ریزی منابع تولیدی یا MRP-II نامیده می شود. از سال 1980همچنان كه پیاده سازی MRP روی كامپیوترهای كوچكتر و ریزكامپیوترها امكان پذیر می گردید، نصب سیستم های MRPنیز به روند صعودی خود ادامه می داد.
فراگیر شدن MRP ناشی از تلاش و به عبارتی جهادی است كه جامعه كنترل تولید و موجودی آمریكا(APICS) در اوایل دهه 1970 به راه انداخت. نقطه تمركز حركت فوق در واقع ایجاد این باور بود كه MRP یك راه حل مطمئن است، زیرا یك سیستم یكپارچه ارتباطات و پشتیبانی تصمیم گیری است كه كلیه فعالیتهای تولیدی- تجاری را پشتیبانی می كند. همچنین بر این نكته تأكید می شد كه لازمه موفقیت برنامه های اجرایی MRP، در اصل تعهد مدیریت و آمزوش كلیه نیروهای تولیدی می باشد. به این ترتیب نقش تكنیك های بهینه سازی مبتنی بر تحقیق در عملیات و علم مدیریت به تدریج كمرنگ گردید.

...

واژه MRP حلقه بسته بیانگر مرحله ای از توسعه سیستم MRP است كه در آن عملیات طراحی سر برنامه تولید، MRP، و برنامه ریزی احتیاجات ظرفیت با عملیات كنترل فعالیت تولید و خرید مرتبط گشته اند. این مدول های اجرایی در بر دارنده قابلیت اندازه گیری ورودی/خروجی، برنامه زمانبندی جزء به جزء و اجرای آن برنامه در كارگاه گزارشات تأخیر برنام از جانب كارگاه یا فروشندگان و پیگیری و كنترل خرید می باشند. حلقه بسته حاكی از آن است كه مدول های اجرایی نه تنها بخشی از كل سیستم بوده، بلكه بازخوردهای آنها موجب حفظ دائمی اعتبار برنامه ها می شود.شكل 3 نمایی از MRP حلقه بسته را نشان می دهد.
با توسعه طراحی سربرنامه تولید(به گونه ای كه با كلیه برنامه های كلان مرتبط گشته) و نیز با پشتیبانی برنامه ریزی تجاری از نظر مالی، و بالاخره با افزودن برخی مشخصه های مالی به MRP حلقه بسته(بطوری كه خروجی هایی مانند گزارش تعهد خرید، بودجه ارسال و پیش بینی موجودی را بتوان بدست آورد)، سیستمی عینیت یافت كه در حقیقت یك رویكرد یكپارچه برای مدیریت كلیه منابع تولیدی بود. این MRP توسعه یافته، برنامه ریزی منابع تولیدی یا MRP II نام گرفت. در نتیجه سیستم MRP II تركیبی از MRP حلقه بسته به علاوه اجزایی برای برنامه ریزی مالی و تجاری. سیستم های جدید MRP II قابلیت تحلیل وضعیت به صورت«چه می شود، اگر» را در حد گسترده ای فراهم می آورند. با این حال، بسیاری از اجزای اضافه شده در بسته های نرم افزاری MRP II در عمل بلااستفاده مانده اند.
ساختار مدولار برای یك سیستم MRP II در شكل 4 نشان داده شده است.
یك سیستم مدیریت تولید مانند سیستم MRP II را می توان به عنوان یك جزیره مهم اتوماسیون درتولید، در نظر گرفت. شاهد این مدعا، یكپارچگی است كه MRP II در عملیات مختلف تولیدی، از سیستم‌های مالی گرفته تا كف كارگاه،به وجود می اورد. با این وجود MRP II به عنوان یك جزیره اتوماسیون، تا رسیدن به یكپارچگی گسترده CIM كاستی‌های فراوانی دارد.
...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید