دسته : برق ،الکترونیک و مخابرات
فرمت فایل : word
حجم فایل : 20 KB
تعداد صفحات : 34
بازدیدها : 238
برچسبها : دانلود مقاله سیم کشی هوایی
مبلغ : 1000 تومان
خرید این فایلمقاله و پروژه دانلودی سیم کشی هوایی
در این پروژه به شرح مواد و وسائل مورد مصرف و همچنین نکاتی که باید در سیم کشی هوایی رعایت شوند، می پردازیم.
مقدمه :
انرژی الکتریکی تولید شده در نیروگاه برقی، توسط سیمهای هوایی و یا کابلهای زمینی و فشار قوی به محلهای مصرف هدایت می شود. در این مورد سیم کشی هوایی ارزانتر و مناسبتر است.
ولتاژهای فشار قوی در پستهای ترانسفورماتور داخل شهر معمولاً به ولتاژ 230/ 400 ولت تبدیل شده و از آنجا توسط سیم های هوایی و یا کابلهای زمینی فشار ضعیف به مصرف کننده رسانده می شود.
در شهرهای برای رعایت مسائل حفاظتی و تا قدری مسئله زیبایی بهتر است که از سیستم گرانتر یعنی کابل کشی زیرزمینی جهت رساندن انرژی به مصرف کننده ها استفاده نمود. ولی در روستاها و شهرهای کوچک می توان از سیستم ارزانتری (سیم کشی هوایی) استفاده کرد. سیم کشی هوایی در داخل محلات معمولاً برای ولتاژ 250 ولت (بین فاز و زمین) می باشد.
جنس سیمهای هوایی معمولاً از مس بوده و در مواردی نیز از آلومنیوم استفاده می شود. سیمهای آلومینیومی بایستی دارای 5/99 % درصد آلومینیوم خالص باشند.این در صد خلوص باعث جلوگیری از خورده شدن و از بین رفتن سیم می شود. به غیر از این نوع،سیم دیگر نیز از جنس آلومینیوم و یا آلیاژ مرغوب مصرف می شود.که به نام آلدری (aldrev) معروف است و از 7/99 % درصد آلومینیوم خالص و تقریباً 5%0 سیلیسم و کمتر از 3% 0 آهن تشکیل شده است. استحکام، خاصیت انبساط و دوام سیم آلدری به طور نسبی بالا می باشد. این سیم در مقابل خوردگی درست مانند آلومینیوم خالص مرغوب، مقاوم می باشد. برای فواصل زیاد تا 45 متر از سیمهایی از جنس دیگر که قدرت تحمل آن 228 کیلو پوند می باشد، استفاده می شود. با استفاده از برنز، مس، فولاد، آلومینیوم می توان سیمهای هوایی را با مقاطع کوچکتر از 6 میلیمیتر مربع ساخته و مورد استفاده قرار داد، سیمهای مسی را می توان از یک رشته و یا چند رشته به هم تابیده شده جدول (1-4)ساخته ولی استفاده از سیمهای مسی یک رشته تا سطح مقطع 16 میلیمتر مربع مجاز بوده و برای سطح مقطع بیشتر از آن بایستی حتماً چند رشته ساخته شوند. سیمهای آلومنیوم بایستی همیشه چند رشته باشند.
برای کشیدن و محکم کردن سیمهای هوایی از دستگاه مخصوصی به نام چرخ قورباغه که با خواص قرقره های مرکب کار می کند استفاده می شود. برای این کار سیمهای مسی ابتدا توسط گیره های سادهای به نام قورباغه ای گرفته و سپس کشیده می شود.
برای محکم کردن سیمهای آلومینیومی بایستی دقت شود که سطح سیم زخمی نشود. به همین دلیل به خاطر سطح تماس کم گیره های قورباغه ای از آنها استفاده نمی شود. البته از این نوع گیره در مورد سیمهای مسی نیز می توان استفاده نمود.
همچنین بایستی دقت شود که سیم های آلومینیومی برروی زمین کشیده نشوند، بدین جهت در هنگام کشیدن، آنها را برروی قرقره های چوبی که بر پایه های عایق سوارند قرار می دهند. این قرقره های بایستی طوری در مسیر قرار بگیرند که در موقع سیم کشی، سیمها از روی قرقره نیفتند.
خرید و دانلود آنی فایل