پایان نامه مقایسه حل تعارض در بین زنان خانه دار و شاغل

پایان نامه مقایسه حل تعارض در بین زنان خانه دار و شاغل پایان نامه مقایسه حل تعارض در بین زنان خانه دار و شاغل

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 1467 KB

تعداد صفحات : 60

بازدیدها : 247

برچسبها : تعارض حل تعارض زنان خانه دار زنان شاغل

مبلغ : 10000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه روانشناسی، مشاوره و راهنمایی با عنوان مقایسه حل تعارض در بین زنان خانه دار و شاغل

معرفی پایان نامه روانشناسی، مشاوره و راهنمایی با عنوان مقایسه حل تعارض در بین زنان خانه دار و شاغل

مقدمه

دنیای ما روز به روز ماشینی تر و پیچیده تر می شود. همه چیز تخصصی شده و روابط آدمها نیز تحت تاثیر تکنولوژی قرار گرفته است. امروز یک نفر نمی تواند از پس همه کارها برآید و برای هر مسئله ای باید به متخصص مربوطه مراجعه کند. در این میان، مسائل خاص انسان که در واقع محور زندگی هست، به حاشیه رانده شده و از آن غفلت شده است. همه تکنولوژی، صنعت و رفاه برای آدمی است، ولی آن بخشی از علم که مربوط به مهارت های زندگی و آرامش انسان است، مورد چشم پوشی قرار گرفته است.

انسان با این همه توانایی هایی که دارد، ولی خسته و تنهاست. و مهارتهای لازم برای استخراج این گنج عظیم که در وجودش نهفته است را ندارد.

پا به پای رشد علمی در تهیه و رشد امکانات و شرایط مختلف زندگی، روانشناسان و مشاوران طی سالهای گذشته با تحقیقات و بررسی توانایی های انسان، به یافته های با ارزشی دست یافته اند که به انسان کمک می کند در کنار رفاه ظاهری و رشد امکانات زندگی، بتواند درگیری های ذهنی خود را حل کرده و در آرامش قرار گیرد. حتی جهت رشد، خودشکوفایی و خوشبختی خود گامهای بلندی بر دارد.

یکی از موضوعات روانشناسی و مشاوره در این مسیر، مهارت های زندگی است.

مهارتهای زندگی توانایی های هستند که به ما کمک می کنند تا در موقعیت های مختلف، عاقلانه و صحیح رفتار کنیم. به طوری که آرامش داشته باشیم، لذت ببریم و در عین حال با دیگران ارتباط سازگارانه و مفیدی را برقرار کنیم و بدون توسل به خشونت و یا خودخوری بتوانیم مسایل پیش آمده را حل نماییم و ضمن کسب موفقیت در زندگی احساس شادمانی داشته باشیم.

تعارض و ماهیت آن

اگر همکاری و رفتارهای خوب اجتماعی در یک طرف پیوستاری که چگونگی کار کردن افراد و گروه ها را با یکدیگر در سازمانها توصیف می کند قرار گیرد، در طرف دیگر آن مطمئناتعارض قرار می گیرد. این واژه معانی زیادی دارد و برای اشاره به رویدادهایی با دامنه وسیع نظیر اضطرابهای درونی ناشی از نیازها و خواسته های رقابتی (تعارض درونی) تا خشونت باز بین کشورها (جنگ) مورد استفاده قرار می گیرد. در حوزه رفتار سازمانی تعارض عمدتا به مواردی اشاره دارد که در آن واحدها یا افراد در درون یک سازمان بجای کار کردن با همدیگر در مقابل یکدیگر کار می کنند. فرهنگ لغت و بستر، تعارض را به صورت (نبرد و اختلاف نیروهای متضاد، و تضاد موجود بین غرایز یا اخلاقیات و ایده آل های دینی و اخلاقی) تعریف می کند. رابینز معتقد است که تعارض فرایندی است که در آن شخص اول به طور عمدی می کوشد تا به گونه ای بازدارنده سبب ناکامی شخص دوم در رسیدن به علایق و اهدافش گردد.

داج تعارض را عدم تطابق و تفاهم در مورد فعالیتهای انجام شده تعریف کرده است. تامسون تعارض را هر رفتاری که از جانب اعضای یک سازمان به منظور مخالفت با سایر اعضاء صورت می گیرد، می داند.

با توجه به یک تعریف جامع و پذیرفته شده، تعارض فرایندی است که از طریق آن یک گروه متوجه می شود که گروه دیگر اقداماتی را انجام داده است و یا در حال انجام است که اثرات منفی را برخواسته های او می گذارد. به عبارت دیگر عناصر کلیدی تعارض به نظر می رسد که در برگیرنده :

1) علایق متضاد بین افراد یا گروه ها 2) شناخت چنین تضادهایی در علایق 3) اعتقاد بر این اصل که هر طرف علایق دیگری را خنثی خواهد کرد (یا قبلا کرده است) 4) اقداماتی که در واقع چنین اثرات را به وجود می آورد. ...

آموزش حل مسئله و تاثیر آن در سلامت روانی

آموزش رویکرد گام به گام حل مسئله به بیماران مبتلا به اختلال دو قطبی با علم به اینکه نداشتن مهارتهای کافی برای حل مسئله به نوبه خود می تواند باعث تشدید استرسهای زندگی این بیماران گردد و همچنین با توجه به اینکه افزایش سطح و میزان فشار روانی می تواند باعث عود بیماری گردد می تواند به عنوان یک رویکرد درمانی در کنار سایر شیوه ها به کار رود. آموزش فرآیند حل مسئله، فرآیندی ساده است که به راحتی می توان آن را آموخت. در این رویکرد فرد می آموزد که چگونه به شیوه های صحیح و کارآمد مشکل را تعریف و بررسی نموده و برای حل آن اقدام نماید.

رویکردهای رفتاری و شناختی به طور گسترده ای در زمینه درمان اختلالات اعصاب و روان به کار رفته اند و اکثر تحقیقات حاکی از آن است که این رویکردهای درمانی همزمان با رویکردهای دارو درمانی اثر بخشی بیشتری دارد تا زمانی که به تنهایی مورد استفاده قرار می گیرند. رویکرد حل مسئله در سلامت روانی و درمان برخی از اختلالات اعصاب و روان می تواند موثر باشد. برای نمونه رویکرد حل مسئله در کمک به بیماران اسکیزوفرن و خانواده های آنها و سایر معلولیت های روانی مزمن به کار رفته و بدین وسیله توانسته مشکلاتی را که در نقش عوامل تداوم بخش و یا تشدید کننده بیماری عمل می کنند حل نماید. همچنین نشان داده شده است که رابطه معناداری میان شیوه های حل مسئله و سلامت روان شناختی وجود دارد. ...

تعاریف ، اصلاحات و واژه ها

مهارت حل تعارض

تعارض - که در زندگی انسان، امری غیر قابل اجتناب به نظر می رسد - در بهترین حالت، اختلال آمیز و در بدترین حالت، به طرز وحشتناکی مخرّب است. به هر حال، تفاوت در دیدگاه ها، ارزش ها، خواست ها، نیازها و عادت ها، خمیره زندگی روزمره هستند و غلبه کامل بر خودخواهی ها، خیانت ها، تحریف ها، خشم و عوامل دیگری که روابط را خدشه دار می کنند و یا حتی باعث قطع آنها می شوند تقریبا غیرممکن است و شاید علت مشاجره های روزمره ما نیز بیشتر همین واقعیت است که ما انسان ها هستیم و نه خداوندان!

شاغل

تمام افراد 10 ساله و بیش تر که در طول هفته مرجع، طبق تعریف کار، حداقل یک ساعت کار کرده و یا بنا به دلایلی به طور موقت کار را ترک کرده باشند، شاغل محسوب میشوند. شاغلان به طور عمده شامل دو گروه مزد و حقوق بگیران و خود اشتغالان میباشند. ترک موقت کار در هفته مرجع با داشتن پیوند رسمی شغلی، برای مزد و حقوق بگیران و تداوم کسب و کار برای خود اشتغالان، به عنوان اشتغال محسوب میشود.

فصل اول

مقدمه

بیان مسئله

ضرورت و اهمیت پژوهش

فرضیه های پژوهش

فرضیه اصلی

مهارت حل تعارض در بین زنان شاغل و خانه دار متفاوت است

فرضیه های فرعی

اهداف پژوهش

هدف کلی

اهداف فرعی

تعاریف، اصلاحا ت وواژه ها

فصل دوم

مقدمه

تعارض

تعارض و ماهیت آن :

روش های پیشگیری و مهار تعارض های شخصی

مقابله با عناصر عاطفی تعارض

روش رفع تعارض

آمادگی برای رویارویی

راه های قدیمی حلّ مناقشات

زمینه های آشکار تعارض همسران

زمینه های پنهان تعارض همسران

سبک های شایع مدیریت تعارض

سبک های غیرمؤثر و مشکل ساز

سبک مؤثر مدیریت تعارض

رعایت قواعد حل تعارض

مهارت حل مسئله

الگوهای حل مسئله

عوامل تاثیرگذار در حل مسأله اجتماعی

عوامل ژنتیکی

عاطفه

خوش بینی- بدبینی

کمال گرایی

عوامل موثر و بافتی در حل مسأله

بافت رشدی در گستره عمر و روابط آن با حل مسأله

جنسیت و رابطه آن با حل مسأله

مقدمه ای بر مهارت های زندگی

آموزش حل مسئله و تاثیر آن در سلامت روانی

فصل سوم

روش تحقیق

جامعه آماری

نمونه روش نمونه گیری

روش اجرا

ابزار تحقیق

روش تجزیه و تحلیل داده ها

یافته های توصیفی

یافته های استنباطی

فصل پنجم

بحث و نتیجه گیری

الف) محدودیتهای در دسترس پژوهشگر

ب) محدودیتهای خارج از دسترس پژوهشگر

پیشنهادات

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید