پایان نامه رابطه هوش هیجانی و افسردگی دانشجویان

پایان نامه رابطه هوش هیجانی و افسردگی دانشجویان پایان نامه رابطه هوش هیجانی و افسردگی دانشجویان

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 104 KB

تعداد صفحات : 107

بازدیدها : 487

برچسبها : هوش هیجانی افسردگی پایان نامه

مبلغ : 6000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه روانشناسی بالینی بررسی رابطه هوش هیجانی و افسردگی در دانشجویان روانشناسی و پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل

پایان نامه جهت دریافت مدرک کارشناسی روانشناسی بالینی عنوان : بررسی رابطه هوش هیجانی و افسردگی در دانشجویان روانشناسی و پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل

بیان مسئله : از سالها پیش روانشناسان متوجه شدند که برای کسب موفقیت در هر زمینه ای تنها دارا بودن ظرفیت هوش عقلانی قوی IQ کفایت نمی کند. پدیده ی هوش هیجانی که در دهه ی اخیر مورد توجه و استقبال زیاد قرار گرفته است که دلیل این امر توانایی فرضی هوش هیجانی بالاتر در حل بهتر مسائل کاستن از میزان تعارضات بین آنچه که انسان احساس میکند یا آنچه فکر میکند یا همان تقابل قدیمی عقل و احساس و مشاهده زندگی شاد و موفقیت آمیز کسانی بوده که از تحصیلات عالی برخوردار نیستند ولی بدلایل هوش هیجانی بالا به این خوشبختی دست یافته اند. پژوهشهای متعددی نشان داد که هوش هیجانی میتواند سبب افزایش میزان سلامتی، رفاه، ثروت، موفقیت و عشق و شادی میگردد. از نظر دکتر گلمن هوش هیجانی 5 مولفه دارد.

1- خود آگاهی (شناختن هیجانهایی که آن را احساس می کنیم.) ، 2- خود گردانی (تعادل هیجانی) ، 3- انگیزش (توانایی انرژی دادن به دیگران و هدایت رفتار آنها) ، 4- همدلی (توانایی شناخت و نفوذ بر حالتی هیجانی دیگران) ، 5- مهارتهای ارتباطی یا اجتماعی (آگاهی وشناخت نسبت به هیجانات دیگران)

هوش هیجانی یکی از متغیرهایی است که با اختلالات خلقی رابطه دارد. برای شخص عادی حالتی مشخص با غمگین، بی حوصلگی و گرفتگی و برای پزشک، گروه وسیعی از اختلالات عاطفی با زیر شاخه های متعدد را تداعی می کند خصوصیت اصلی و مرکزی حالت افسردگی کاهش عمیق میل به فعایت لذت بخش روزمره مثل معاشرت، تفریح، ورزش و غذا خوردن است این ناتوانی برای کسب لذت، حالت نافذ و پایدار دارد.

شدت افسردگی بستگی به تعداد علایم و درجه و نفوذ آنها دارد. در خفیف ترین فرم ممکن است فقط معدودی از علایم اساسی وجود داشته باشد. تحقیقات متعدد تأئید نموه اند که می توان برای تشخیص افسردگی در کودکان، جوانان و بزرگسالان از معیار و ضوابط تشخیصی یکسان استفاده کرد. مهمترین علایم افسردگی ناتوانایی در کسب لذت از چیزهای که قبلاً برای او لذت بخش بوده است غذا برای شخص افسرده بی طعم، شغل خسته کننده، و معاشرت های پر معنی پیشین پوچ و بی معنی می گردد غمگین یکی از خصوصیات افسردگی است. معهذا در تمام فرمهای آن جزئی از علایم تشخیصی نیست.

هوش هیجانی و موفقیت شغلی

بکار گرفتن هوش هیجانی چه تأثیری بر موفقیت شغلی دارد؟ پاسخ کوتاه این است : خیلی زیاد. بکار گرفتن هوش هیجانی روش بسیار خوبی است که انرژی را در یک جهت متمرکز میکند و نتیجه بسیار عالی دارد ما هوش هیجانی را در کنار سی و سه رفتار شغلی مهم آزمایش کردیم و متوجه شدیم که هوش هیجانی اکثر آنها را در درون خود جای میدهد و جزئی از خودش می کند از جمله مدیریت زمان، انگیزه، بینش و ارتباط. شما میتوانید به شیوه های مختلف از هوش هیجانی برای بهبود عملکرد، شغلی استفاده کنید. هوش هیجانی آنقدر برای موفقیت ضروری است که 60% درصد عملکرد در همه انواع شغلها را شامل میشود. هوش هیجانی به تنهایی بزرگترین عامل برای پیش بینی عملکرد فرد در محیط کار و قوی ترین نیرو برای رهبری و موفقیت است.

شاید بهترین امتیاز هوش هیجانی این باشد که یک مهارت بسیار انعطاف پذیر است. هوش هیجانی مردم هر چقدر کم یا زیاد باشد باز هم مردم میتوانند با تمرین آن را بهبود بخشند و کسانی که در هوش هیجانی نمره کمی می آورند عملاً میتوانند خودشان را به پای همکارانشان برسانند پژوهش انجام شده در دانشگاه کوئینزلند (Quessnsland) استرالیا نشان میدهد، کسانی که هوش هیجانی و عملکرد شغلی ضعیفی دارند میتوانند تنها با تلاش برای بهبود هوش هیجانی خود به پای همکاران که در هر دو بسیار عالی هستند برسند. پس از مطالعه تعداد زیادی افراد در محیط کار متوجه شده ایم 90 درصد کسانی که عملکرد شغلی عالی دارند هوش هیجانی بسیار بالا نیز دارند. شما میتوانید بدون داشتن هوش هیجانی عملکرد عالی داشته باشید ولی احتمال این کار بسیار کم است. کسانی که هوش هیجانی خود را رشد میدهند معمولاً در شغل خود موفقند زیرا هوش هیجانی و موفقیت شغلی دست در دست یکدیگر دارند. این یافته ها در کارکنان همه صنایع در همه سطوح و در همه جای دنیا صدق می کند.

افسردگی اساسی

افراد مبتلا به این افسردگی گاهی شاد و خوشحال و سرزنده هستند اما پس از مدت کوتاهی دوباره به همان حالت اولیه باز می کردند و نوعی از آن افسردگی مالیخولیایی است که به هیچ چیز دلخوش نیست. در این نوع افسردگی فرد همیشه افکار خودکشی را در ذهن خود کی پروراند و احساس گناه و بی ارزشی می کند و ظرف مدت چند روز تا هفته بروز می کند که آشفتگی در خواب REM و تغییرات چشمگیری در الگوهای خواب EEG بی خوابی متناوب و زودرس دارند و در برخی موارد دچار روان پریشی نیز می شوند که بیشتر در دهه های سوم و چهارم زندگی رخ می دهد.

علایم شایع افسردگی

از دست دادن علاقه ؛ بی حوصلگی و دل زدگی ؛ ناتوانی از لذت بردن

احساس ناامیدی؛ بی حالی و خستگی

بی خوابی؛ خواب زیاد یا ناراحت

گوشه گیری اجتماعی ؛ احساس بی ارزش بودن ومورد نیاز نبودن

بی اشتهایی یا پرخوری ؛ یبوست

از دست دادن میل جنسی

مشکل داشتن در تصمیم گیری ؛ مشکل داشتن در تمرکز

یکباره به گریه افتادن بدون توضیح مشخص

احساس گناه شدید به خاطر وقایع بی اهمیت یا خیالی

تحریک پذیری ؛ بی قراری ؛ افکار خودکشی

دردهای مختلف ، مثل سردرد، درد قفسه سینه بدون شواهدی از بیماری جسمی

فهرست مطالب پایان نامه

فصل اول

مقدمه

بیان مسئله

ضرورت و اهمیت تحقیق

هدف جزئی

تعاریف نظری وعملیاتی متغیرها

هوش هیجانی

افسردگی

فصل دوم

هوش هیجانی

مفهوم هوش هیجانی از دیدگاه بار- ان

کفایت هیجانی

هوش هیجانی و موفقیت شغلی:

هوش چیست؟

نقش هیجانها در هوش

تنظیم و کنترل هیجانها

تنظیم هیجانهای خود

چگونه هیجانهای خود را تنظیم می کنید؟

تنظیم هیجانهای دیگران

هوش هیجانی دو نظریه

تعریف افسردگی

افسردگی کبیر

افسردگی خاص

افسردگی روانی

افسردگی توهم

افسردگی فصلی

افسردگی اساسی

علایم شایع

علل افسردگی

علل زیست شناختی

علل روانی اجتماعی (psychosocial)

علل بیوشیمیایی

فشارهای محیطی و دیگر نشانه ها

عوامل تشدید کننده بیماری

شیوع

انواع پیشگیری و درمان افسردگی

داروها

روان درمانی

درمان از طریق شئک الکتریکی

هیپنوتیزم درمانی

درمان عود افسردگی

عواقب مورد انتظار

پیشگیری

عواقب مورد انتظار

عوارض احتمالی

شیوع

درمان

پیشینه عملی پژوهش

پژوهش های عملی در خارج از کشور

پژوهش های عملی در داخل کشور

فصل سوم

مقدمه

روش تحقیق

جامعه آماری

نمونه آماری

حجم نمونه

ابزار گردآوری اطلاعات

روش تجزیه و تحلیل داده ها

فصل چهارم

یافته های جمعیت شناختی

یافته های استنباطی

فصل پنجم

بحث و نتیجه گیری

محدودیت های پژوهش

پیشنهادات

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید