مقاله روانشناسی اختلال افسردگی در زنان

مقاله روانشناسی اختلال افسردگی در زنان مقاله روانشناسی اختلال افسردگی در زنان

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 144 KB

تعداد صفحات : 50

بازدیدها : 313

برچسبها : افسردگی در زنان اختلال افسردگی مقاله روانشناسی

مبلغ : 8000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه و مقاله تحقیقاتی روانشناسی بررسی اختلال افسردگی در زنان، انواع افسردگی و علل و عوامل موثر بر آن

معرفی پایان نامه و مقاله تحقیقاتی رشته روانشناسی در مورد افسردگی در زنان

با آنکه در دهه های اخیر پیشرفت های سریع و شگفت انگیزی نصیب جامعه پزشکی گردیده با این حال یک نوع حس بلاتکلیفی و سرماخوردگی نهانی در بین مردم به ویژه در گروه زنان گردیده است. این ناراحتی های گوناگون روانی طبیعتا جسم آدمی را نیز تحت تاثیر قرار می دهد و شخص را تا سر منزل بیماری های روان تنی و روانی مانند افسردگی که یکی از عواقب آن خودکشی است می رساند. به عقیده عده ای از دانشمندان بیش از 60 درصد بیماری های جسمی اغلب به علت فشارهای روانی و عوارض گوناگونی بر دستگاه های مختلف بدن و از جمله کاهش عمر طبیعی شخص می گذارد.

در جامعه ی کنونی که مملو از مشکلات و محیط های متشنج است زمینه ی بیش تری برای بروز بیماری های روانی مهیا شده است و به طبع افسردگی هم به خصوص در زنان روبه افزایش است. به همین علت در این تحقیق افسردگی در زنان سعی بر شناسایی این بیماری و عوامل به وجود آورنده ی آن به خصوص در زنان شده است و در آخر راه های کسب آرامش از نظر روانشناسی و دیدگاه های قرآن و روایات در مورد افسردگی بیان شده است.

روش تحقیق در این مقاله بر اساس روش کتابخانه ای و روش اسناد و مدارکی و توصیفی و همچنین از منابع دست اول دینی (قرآن، نهج البلاغه و غررالحکم) و دیگر منابع دست دوم استفاده شده است.

افسردگی یک انحراف خلقی است به عبارت دیگر افکار منحرف و فریب آلود مجموعه ای از احساسات و غم و اندوه عدم اعتماد به نفس بی تفاوتی بی حوصلگی خستگی و ضعف و... را تحت عنوان افسردگی در فرد به وجود آورده است. علل افسردگی عبارتند از : علل شیمیایی نورونی سکته سیستم اندوکرین افکار منفی و علل ژنتیکی.

افسردگی عمدتا در میان زنان 18 تا 44 ساله بیشتر شیوع دارد و معمولا در اواخر دهه بیست زندگی آغاز می شود. در اوایل دهه بیست زندگی ناسازگاریهای زناشویی برای کسانی که ازدواج کرده اند اغلب به نقطه اوج خود می رسد. در گذشته رایج ترین داروهای درمان افسردگی داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای؛ ایمی پرامین (توفرانیل) و آمی تریپ تیلین (ایلاویل) یا بعد از موفقیت این داروها بازدارنده های منوآمین اکسیداز فنلزین (نوردیل) و سولفات ترانیل سیپرمین (پارنات) بودند. در اکثر موارد این داروها عوارض جانبی (خشک شدن دهان خواب آلودگی سرگیجه و افزایش وزن) به همراه دارند و نمی توانند از آن ها برای کسانی که به بیماری های متعدد دیگری دچار هستند استفاده کرد.

افسردگی در زنان

افسردگی دامنه وسیعی از حالت های عاطفی و ذهنی و از غمگینی و ضعف عزت نفس گرفته تا ناتوانی احساسی و رفتار خودکشی گرایانه را در بر می گیرد و ممکن است در واکنش نسبت به بعضی وقایع بیرونی مانند مرگ یک عزیز یا بدون هیچ علت ظاهری اتفاق بیفتد.

حالت اول : افسردگی واکنشی (Reactive Depression) و

حالت دوم افسردگی بالینی (Clinical Depression) نامیده می شود.

روان پزشکان افسردگی ها را عمدتا بر اساس شدت و ماهیت علائم آن ها به انواع مختلف طبقه بندی می کنند. افسردگی خویی و افسردگی عمده دو نوع افسردگی بسیار شایع در میان زنان است.

افسردگی خویی معمولا در کودکی یا نوجوانی آغاز می شود و علائم مشخصه آن غمگینی نگرش منفی و ضعف عزت نفس است. افسردگی عمده نیز شامل علائمی مشابه افسردگی خویی اما در سطحی بسیار شدید و گاه غیر قابل تحمل است. این نوع افسردگی معمولا در اواخر دهه بیست زندگی آغاز می شود اما در هر زمان دیگری نیز احتمال بروز دارد.

از نظر زیستی تصور می شود که افسردگی به سبب ناکافی بودن مقادیر انتقال دهنده های عصبی در مغز به وجود می آید. این اختلال ممکن است حاصل بیماری های جسمی متعدد به اضافه واکنش هایی در برابر داروهای معین شامل سدکننده های بتا داروهای رژیم غذایی آرام بخش ها قرص های ضدبارداری و الکل باشد. بعضی مردم به طور ذاتی نسبت به افسردگی آسیب پذیر هستند در مورد کسانی که والدین یا هم شیرانشان پیشینه افسردگی دارند احتمال ظهور افسردگی بیشتر است.

افسردگی در دوره پیش از یائسگی

افسردگی عمده در میان زنان 18 تا 44 ساله بیشتر شیوع دارد و معمولأ در اواخر دهه بیست زندگی آغاز می شود. در اوایل دهه بیست زندگی ناسازگاریهای زناشویی برای کسانی که ازدواج کرده اند اغلب به نقطه اوج خود می رسد. تقریبأ در همین زمان زنانی که به اجبار ازدواج کرده اند نسبت به زنان ازدواج نکرده یا زنانی که از همسران شان راضی هستند بیشتر دچار افسردگی بالینی می شوند. داشتن فرزند و نگهداری او که در این گروه سنی رایج است به تنهایی عاملی برای افزایش احتمال ابتلا به افسردگی است. مطالعات نشان می دهد زوج هایی که کودکان خردسال دارند نسبت به خانواده های دیگر فشار بیشتری احساس می کنند.

یکی از جنبه های ارتباط احتمالی بین افسردگی ازدواج و کودکان می تواند این باشد که زنان احساس می کنند و اغلب عملا نیز تجربه می کنند که به سبب مسئولیت های خانوادگی تحت فشار هستند. هر چه همسران آن ها الزام بیش تری در خانه حکم فرما کنند زنان به خاطر پرورش فرزندان و انجام دادن امور خانه سنگین ترین فشار عاطفی را تحمل خواهند کرد. مشکلات مربوط به ناباروری در اواخر دهه های بیست و سی زندگی بسیاری از زنان را در سراشیبی منتهی به افسردگی قرار می دهد ...

فصل کلیات

فصل دوم: افسردگی

افسردگی

تاریخچه افسردگی

علل افسردگی

افسردگی در زنان

نشانه های بیماری

فصل سوم : افسردگی در سنین مختلف

افسردگی در دوره پیش از یائسگی

افسردگی در دهه های چهل و پنجاه

افسردگی در افراد مسن

فصل چهارم: اختلال افسردگی مانیک

علائم و نشانه های افسردگی مانیک

انواع شیوه های درمان

داروهای ضد افسردگی

فصل پنجم :ختلال شیداییافسردگی

اختلال شیداییافسردگی

علائم اختلال شیداییافسردگی

درمان اختلال شیداییافسردگی

الکتروشوک درمانی

فصل ششم : اختلال افسردگی خویی

اختلال افسردگی خویی

علائم افسردگی خویی

درمان افسردگی خویی

- شناخت درمانی

- رفتار درمانی

- دارو درمانی

فصل هفتم : راههای کسب آرامش از نظر روان شناسی ؛ قرآن و روایات

روش های کسب آرامش از نظر روان شناسی

. توقعات خود را کاهش دهید

. برای کسب آرامش صراحت گفتار داشته باشید

. روش های دیگر به دست آوردن آرامش

افسردگی از دیدگاه قرآن

افسردگی از دیدگاه روایات

نتایج و پیشنهادها

فهرست منابع و مآخذ

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید