دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 181 KB
تعداد صفحات : 94
بازدیدها : 354
برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری
مبلغ : 9000 تومان
خرید این فایل
موضوع سلامتی از بدو پیدایش بشر در قرون و اعصار متمادی مطرح بوده است اما هرگاه ازآن سخن به میان آمده عموماً بعد جسمی آن مد نظر قرار گرفته و کمتر به سایر ابعاد سلامتی بخصوص بعد روانی آن توجه شده است. سازمان جهانی بهداشت، ضمن توجه دادن مسئولین کشورها در راستای تامین سلامت جسمی، روانی، اجتماعی افراد جامعه همواره بر این نکته تاکید دارد که هر یک از این سه بعد بر دیگری برتری ندارد طبق گزارشات این سازمان، جهان در طول دو دهه آینده شاهد تغییرات عمده ای در زمینه اییدمیولوژی بیماری ها ونیازهای بهداشتی افراد است.
به گونه ای که بسیاری غیر واگیردار هم چون بیماری های روانی به سرعت جای گزین بیمارهای عفونی و واگیر دار گردیده و در صد عوامل ایجاد کننده ناتوانی و مرگ های ز ودرس قرار می گیرند. طبق برآوردهای این سازمان، این در حالی است که در برنامه ریزی های توسعه اجتماعی واقتصادی پایین ترین اولویت به آن ها داده می شود.( نور بالا،1380)
موضوع بهداشت وسلامتی و روانی از زمانی که بشر وجود داشته و خصوصاً از زمانی که اجتماع را شرح کرده، مطرح بوده است . زیرا انسان همواره سلامتی خویش را دوست می داشته ، تمهیدات فراوانی را در پیش گیری از ابتلا به انواع بیماری ها و گرفتاری های روانی که آرامش را به هم می زد، فراهم می ساخته ، و جهت مقابله با فشارهای روانی که آرامش را به هم می زد، فراهم می ساخته،و جهت مقابله بافشارهای روانی هم می کرده است . ( فقیمی، 1384)
دانشجویان دانشگاه معمولاً افراد برگزیده هر جامعه هستند. آنان غالباً از لحاظ هوش بر دیگر همسالان خود برتری دارند و اغلب از لحاظ موقعیت اجتماعی و اقتصادی از دیگر جوانان برخوردارترند ورودی این اصل اختلال رفتار در میان دانشجویان دانشگاه شاید کمتر از جوانان دیگری که از لحاظ موقعیت اجتماعی، اقتصادی و عقلانی پایین ترند یافت می شود. با وجود این در دانشگاه ها عده کمی بیسکوتیک و نوروتیک و تعداد قابل ملاحظه ای از کسانیکه گاهی ددچار مشکلات و اشکالات خفیف روانی می شوند موجود است.
دانشجویان دانشگاه به ویژه آن هایی که در اواخر دوران نوجوانی و اوایل دوران جوانی هستند و تازه وارد دانشگاه شده اند به ماهیت انتقال زندگی شان همواره در معرض فشار و استرس بوده و عوامل فشار زا بی شماری را تجربه می کنند این عوامل می تواند ترکیبی از محرک های درونی مانند شخصیت و عوامل بیرونی مانند عوامل فشارزای محیطی باشد فشارها و استرس های مفرط بین دانشجویان اغلب به شکست تحصیلی، بیکاری ، سلامت و ضعف در عملکرد، ترک تحصیل و در برخی موارد حتی به خودکشی و دیگر کشی منجر می شود بنابراین آسیب پذیری قشر دانشجو در مقابل استرس ها و مشکلات مختلف می تواند باعث انواع مشکلات روان شناختی و درهم ریختن سلامت روان آنها گردد.
بنابراین در هر مرکز آموزشی مشائل و مشکلات متعدد تحصیلی خانوادگی، شغلی، سازشی وجود دارد که هر کدام از این مسائل می تواند سلامت روان دانشجویان را تحت تأثیر قرار دهد در بین مراکز آموزشی مختلف دانشگاه آزاد که آموزش از راه دور است به علت نیمه حضوری بودن کلاس ها و رفت آمد کمتر دانشجویان به دانشگاه نیاز بیشتری به مشاوره تحصیلی و روانی و زمینه های مختلف دیگر دارد تا بدین وسیله دانشجویان بتوانند با مطرح ساختن خواسته ها و مشکلاتشان فشار روانی کمتری تحمل نمایند و کمتر دچار سردرگمی شوند زیرا طبق بررسی های اندکی که اخیراً در رابطه با مسائل روانی دانشجویان دانشگاه آزاد مرکز اردبیل صورت گرفته مشکلات روانی دانشجویان دانشگاه آزاد اردبیل و ارتباط آن با شاخص های تن سنجی، مشخص شده است که کم و بیش دچار مشکلات روانی هستند که این امر نابه جا بر شاخص های تن سنجی این گروه از دانشجویان تأثیر نامطلوبی گذاشته است که باید هر چه زودتر چاره اندیشی کرد و جلوی پیشرفت این قبیل مشکلات را گرفت.. محقق نیز سعی دارد با بررسی میزان سلامت روانی دانشجویان و ارتباط آن با شاخص های تن سنجی سهمی هر چند ناچیز در حل مسائل و مشکلات مربوط به دانشجویان دانشگاه آزاد مرکز اردبیل داشته باشد و در این راستا در پی بررسی رابطه بین سلامت روانی و شاخص های تن سنجی دانشجویان است.
مقدمه 1
بیان مسأله 2
اهمیت و ضرورت پژوهش 4
اهداف پژوهش 6
فرضیات پژوهش 7
متغیرهای پژوهش 8
تعاریف مفهومی و نظری واژه ها 8
سلامت روانی 8
اضطراب 9
اختلال در عملکرد اجتماعی 10
تعاریف عملیاتی واژه ها 10
مقدمه 12
اصول بهداشت روانی 14
مکاتب بهداشت روانی 16
مکتب بهداشت روانی(مکتب اسلام) 16
مکتب زیست شناختی 16
مکتب روان کاوی 18
نظریه روان شناسی آدلر 20
اریک اریکسون 21
کارل راجرز 21
آبراهام مزلو 22
استرس و فشار روانی 23
مکتب رفتار گرایی 25
اسکینر 25
مکتب شناختی 26
ویلیام گلاسر 26
آلبرت آلیس 27
مکتب هستی گرایی(فارنکل) 27
ضایعات و زیان های دانشجویی 29
نگرانی درباره نمره امتحاناتی 30
تحقیقات انجام یافته در داخل کشور در رابطه با موضوع پژوهش 33
جمع بندی نتیجه گیری 44
روش انجام تحقیق 49
جامعه آماری 50
نمونه آماری 50
الف: روش نمونه گیری و حجم نمونه 50
ابزار اندازه گیری 51
الف. معرفی ابزار 51
ج.روایی و پایایی آزمون(ویژگی های فنی ابزار (روایی و پایایی)) 53
مزایای استفاده از تحقیق همبستگی 54
روش جمع آوری داده ها 55
روش تجزیه و تحلیل داده ها 55
آمار توصیفی 57
بخش دوم : آمار استنباطی 66
نتیجه گیری 74
محدودیت های پژوهش 75
محدودیت مربوط به پاسخ گویان 76
سایر محدودیت ها 76
پیشنهادات 77
منابع 79
خرید و دانلود آنی فایل