دسته : بهداشت محیط
فرمت فایل : pdf
حجم فایل : 17 KB
تعداد صفحات : 20
بازدیدها : 449
برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری
مبلغ : 3500 تومان
خرید این فایلعوامل شیمیایی مورد استفاده در صنعت سبب بوجود آمدن اكثر بیماری ها و
مسمومیت های ناشی از كار می باشند. برای طبقه بندی بیماری های ناشی از عوامل شیمیائی روش های مختلفی به كار برده شده، ولی ظاهراً بهترین روش طبقه بندی با توجه به راه دخول عوامل شیمیائی به بدن می باشد. لذا با توجه به این امر، تقسیم بندی زیر را می توان انجام داد.
الف- بیماری ها و مسمومیت هائی كه ناشی از جذب مواد از طریق دستگاه تنفسی می باشند. ذرات گرد و غبار، گازها و دود از این طریق جذب می گردند.
ب- بیماری ها و مسمومیت هائی كه ناشی از جذب مواد از طریق دستگاه گوارشی می باشند. از مواردی كه از این طریق ممكن است وارد بدن شوند و ایجاد ناراحتی نمایند ارسنیك، فسفر و سیانورها قابل ذكرند.
ج- بیماری ها و مسمومیت هائی كه ناشی از جذب مواد از طریق پوست می باشند، مانند جذب تترا اتیل سرب، آنیلین، تی ان تی و فنول.
گرد غبار:
گرد غبار بر اثر تجزیه مواد مختلف جامد به ذرات بسیار كوچك، تشكیل می شود كه این ذرات معمولاً مدّتی در هوا شناور می مانند. اعمال مكانیكی از قبیل خُرد كردن، اره كردن، شكستن، تركاندن، مته كردن، سائیدن و غیره تولید گرد و غبار می كنند. گرد و غبار از نظر اندازه از ذرات قابل رؤیت با چشم تا ذرات میكروسكپی و اولترامیكرسكوپی تغییر می نمایند. گرد و غبار ممكن است دارای منشاء معدنی – شمیائی باشد. به هر حال انتشار و پراكندگی آن ها در محیط كار، در افرادی كه با آن تماس پیدا می كنند، بر حسب جنس گرد و غبار، اندازه ذرات و طول مدت استنشاق و فاكتورهای دیگر، احتمالاً ایجاد عوارض و بیماری های گوناگونی خواهد نمود.
گرد و غبارها را بر حسب این كه باعث بیماری های حرفه ای می شوند یا نه، به دو دسته تقسیم می كنند:
الف- گرد و غبارهای بی اثر
این نوع گرد و غبارها آمادگی برای سل و یا سایر عفونت ها ایجاد نمی كنند و به طور كلی ریه ها را مختل نمی نمایند. مهمترین این گرد و غبارها عبارتند از:
1- پورد كربن
2- كربنات های كلسیم و منیزیم
3- سیمان
4- گچ
5- ذرات سمباده
6- گرد و غبار آهن
خرید و دانلود آنی فایل